C A N N E L L O N I // Veggie-herfst-versie

Eerder schreef ik hier over cannelloni met groenten uit de tuin. Dit recept werd een blijver.
We zorgden echter wel voor een herfstversie: eentje met butternut.



Ik surfte wat rond op het web, want een tomatensaus in combinatie met de butternut, vond ik iets te straf qua smaak. Het moest iets lichter zijn.
Ik kwam terecht op de websites van Jeroen, AH, Spar en ook de blog van Bart. Daar combineerde hij een soortgelijk recept met een gewone roomsaus. Idee gevonden en ik maakte er een gewone bechamelsaus bij.

Ikzelf en dochter Josephine zijn megafan, de jongens eten het wel, maar minder enthousiast. Toch wordt het ook een blijver. Desnoods maken we gewoon 2 versies...

Nodig:

  • 500 g butternut
  • 200 g ricottakaas (meestal de hoeveelheid van 1 potje)
  • 100 g parmesan
  • Bechamelsaus (100 g boter - 100 g bloem - 1 l melk - peper/zout/nootmuskaat)
  • 100 g parmesan (of andere kaas) als toplaag alvorens het de oven ingaat
  • Wat extra parmesan, wat peterselie/bieslook en wat rucola om af te werken


Recept:

  • Snij de butternut in hapklare stukken en stoof aan in olijfolie tot ze "pureerbaar" zijn.
  • Kruid met peper en zout en pureer met je staafmixer.
  • Voeg ricotta en parmesan toe en meng tot een smeuïge massa.
  • Vul een 12 à 15-tal buizen.
  • Maak je bechamelsaus en giet een laagje in je ovenschotel.
  • Leg de cannelloni er op en overgiet alles met de rest van de saus.
  • Bestrooi met parmesan en laat een halfuurtje verder garen in een oven van 180 °C.
  • Werk af met groene kruiden en wat parmesan(schilfers).



Reacties

Populaire posts

Instagram