C A K E // Happiness is a piece of cake

Hier aan zee was het vandaag een zalig weertje!
Zo'n weer dat roept "Een strandwandeling!"







En zo geschiedde...
En als we thuiskomen, eten we graag een zoetigheid. Dus bakte ik deze voormiddag een amandelcake. En in plaats van een traditionele cakevorm, gebruikte ik een taartvorm, waarvan de rand er af kan.

Ik startte van een 4/4-recept en paste enkel de hoeveelheid bloem aan. Ik vulde aan met amandelpoeder.

Nodig:

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 100 g amanderpoeder


Recept:

  • Verwarm je oven op 180° C.
  • Meng eieren en suiker tot een luchtige bijna witte massa.
  • Smelt de boter een beetje in de microgolfoven en meng deze dan onder de suiker en de eieren.
  • Voeg bloem en amandelpoeder toe en meng alles tot een mooi deeg. Dit mengen duurt wel een tijdje, want hoe meer lucht je er in klopt, hoe luchtiger je cake ;-)
  • Vet een taartschaal in met de overgebleven boter uit je kommetje, waar je de boter in gesmolten hebt en "bebloem".
  • Stort je deeg uit en spatel over de hele vorm.
  • Bak zo'n 45 minuten
Na onze wandeling aten we een punt van de amandelcake met wat vers geklopte slagroom en warme chocolademelk.
Hoera voor koude, zonnige herfstdagen!





Alle ingrediënten komen van de Colruyt - de taartvorm kocht ik bij Aveve - De taartschep is van Flying Tiger




Reacties

Populaire posts

Instagram