TESTERS WANTED // Airfryer PhilipsEen 10-tal dagen geleden werd mij - via The Insiders - een Airfryer van Philips opgestuurd.
4 weken kreeg ik om te testen en te reviewen.

Zoals ik reeds in mijn 1ste review schreef, wordt er tijdens de weekends getest, aangezien we tijdens de week hier geen tijd genoeg voor hebben.

BROOD

We gebruikten een klein pakje bloem (500 g) en volgden de instructies op de verpakking. Online vond ik dat we de Airfryer moesten voorverwarmen op 160 C° en vervolgens 40 minuten bakken.
Er kwam een mooi rond en lekker broodje uit!

FRIETJES

Kunnen we deze gele staafjes wel echte frietjes noemen?
Ze zijn niet te vergelijken met de traditioneel bereide frieten, maar ze zijn zeker niet slecht. Als je echt minder tot geen vet wil gebruiken, is dit zeker en vast een goede optie.

We testten 3 soorten frieten:

  • Huisgemaakte frieten: 15 minuten voorbakken op 160 C° en vervolgens 9 minuten op 180 C°
  • Voorgegaarde verse frieten van het huismerk van Delhaize: 9 minuten op 180 C°
  • Diepvriesfrieten: 9 minuten op 200 C°

Het enige echte minpunt is dat je wel wat tijd nodig hebt om ze op tafel te hebben, zelfs al ben je goed georganiseerd.VERSE KAASKROKETTEN

Tijdens de eindejaarsperiode en met Pasen, zorgt Lidl voor versbereide kaaskroketten en garnaalkroketten. Wij zijn telkens weer fan. Ze zijn echt wel lekker (ook nadat ze uit de vriezer komen).
De kaaskroketten werden klaargemaakt: 8 minuten in voorverwarmde Airfryer van 200 C°KIP KROKANT

Bij de beenhouwer kochten we voorgegaarde kip met een kaas- en hespvulling en een krokant korstje. Meestal bakken we deze in de oven, gewoon op een bakplaat en dan komt er in feite ook al geen vetstof aan te pas.
Om zeker te zijn die avond eten op tafel te hebben, gingen 4 stukken in de oven en 1 in de Airfryer, 10 minuten op 180 C°.
Lekker krokant!
Jammer dat de hoeveelheid voor ons gezin niet in de Airfryer past.GEBAKKEN BLOEMKOOL

Bloemkoolroosjes werden gehuld in een mix van olijfolie, peper, zout en curry en 15 minuten gebakken op 200 C°AARDAPPELPARTJES

Aardappelpartjes in de schil worden hier dikwijls gemaakt in de oven. Dat is gemakkelijk en je kunt een grote hoeveelheid in 1x klaarmaken. Ook in de Airfryer lukt dit goed! Net zoals voor de verse huisgemaakte frietjes moet je de partjes voorgaren.
Vooraf werd aan de aardappelen 1 eetlepel olie, peper, zout en lookpoeder toegevoegd.
Lekker en zeker voor herhaling vatbaar!


ALGEMENE CONCLUSIE

Na 2 weekend testen kunnen we besluiten dat het toestel doet wat het zegt. Je kan er inderdaad allerhande gerechten in klaarmaken met een aanzienlijke vermindering in het gebruik van vetstof.
Voor ons is het enige minpunt de hoeveelheid die je er in kunt klaarmaken. We testten dan ook een Airfyer XL en geen XXL.

Reacties

Populaire posts

Instagram