C A N N E L L O N I // Een veggie-versie

De zomer gaf ons veel courgettes en tomaten.
Dus gingen we in de keuken hiermee aan de slag.

Ik had een receptje in mijn hoofd, maar vreesde een beetje de reactie van mijn gezinsleden. Zij zijn niet zo "veggie".
Toch ging ik ervoor.

Voor de vulling:

  • 1 kleine courgette
  • Een sjalot
  • Een teentje look
  • Een potje ricottakaas
  • 100 g Parmesan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de tomatensaus

  • 6 tomaten
  • 2 ajuinen
  • Een teentje look
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Peper en zout
Afwerking
  • Mozzarella
  • Bieslook of andere groene kruiden zoals peterselie of basilicum.
  • Ciabatta


Ik sneed een kleine courgette in blokjes en stoofde deze aan in olijfolie met een versnipperde sjalot en een teentje look. Als dit gaar was, mixte ik alles met de staafmixer en mengde de kazen erdoor.

Voor de tomatensaus sneed ik tomaten en ajuinen in stukken en stoofde aan in olijfolie met de look, de suiker en peper en zout.
Ook dit mixte ik fijn. Ik gebruikte hiervoor mijn thermomix, maar het gaat evengoed met een staafmixer. Als er nog velletjes in de saus zitten, kun je dit even zeven.

De oven ging aan op 180 C°.

In een ovenschotel ging er eerst een laagje tomatensaus. De cannelloni werden gevuld. Dit gaat het gemakkelijkst met een plastieken puntzak. Alles werd overgoten met tomatensaus.
On top werden schijfjes mozzarella gelegd.
De schotel ging 30 minuten in de oven. Na 15 minuten werd er een ciabatta-brood bijgelegd.
Afwerken deden we met bieslook uit de tuin.
En het smaakte!
Bij iedereen!





Reacties

Populaire posts

Instagram