Donuts

Reeds weken geleden werd Pasen besproken met Mamoe.
Er werd beslist om eens iets anders te doen.

Een "High Tea"

Mama en ik gingen op zoek naar inspiratie en vonden heel wat ideetjes. Ik pinde deze op een nieuw bord.

Het eerste dat ik probeerde waren de typische scones. We proefden met verse confituur, maar ook met gerookte zalm.
De inspiratie voor een scones-recept haalde ik hier.

Gisterenavond ondernam ik in feite een 2de poging om zelf donuts te maken. Ik vond het idee van kleine donuts wel bij een High Tea passen.
Als je bovendien een "donut-expert-proever" in huis hebt... ;-)

Dus een 2de poging (de 1ste was een ramp: een slecht recept gevonden op het internet).
Ik volgde deze keer het recept dat mee in de doos zat van de donut-maker (ik vraag me in feite nog steeds af waarom ik dit niet de 1ste maal ook deed. Soit.)

Geslaagd!
Gisteren
Vanmorgen

Nodig?

  • 270 g bloem
  • 1/4 l melk
  • 120 g suiker
  • 3 eieren
  • 6 EL olie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Hoe maak je het?

Ik maakte gisteren 1/3 van bovenstaande hoeveelheden klaar en had 15 mini donuts.
  • Meng de suiker en de eieren tot een witte luchtige massa.
  • Voeg de olie toe en mix verder.
  • Voeg de bloem en de bakpoeder toe.
  • Als laatste voeg je de melk toe.
  • Zorg dat alles goed gemixt is.
  • Bak je donuts in de donut-maker. Volgens de aanwijzingen van het boekje duurt dat anderhalve minuut. 
  • Ik verkoos om de donuts zelfs 3 minuten te laten bakken.


Extra?
Smelt chocoladeparels met wat room en dip je afgekoelde donuts er in. Bestrooi met hagelslag.

Yummie!
Zoonlief vond ze zelfs beter dan de echte Amerikaanse van bij de bakker. Volgens mij heeft hij gelijk ;-) Ze zijn alleszins minder vettig.




Reacties

Populaire posts

Instagram