Appelcrumble met havermout

Het is niet altijd eenvoudig om "gezonde" desserts op tafel te krijgen... Lees dan in feite: zonder tarwebloem en witte suiker.

Aangezien we al lang zelf granola maken, dacht ik een crumble te proberen met een deel van deze ingrediënten, gecombineerd met een receptje van gezonde koekjes dat ik ooit op het internet tegenkwam.

De geur die uit de oven kwam, was veelbelovend.
Bij het proeven ervan was er verdeeldheid! Kamp Jacques en Josephine vonden het minder geslaagd, kamp Papa en Mama vonden het verrassend lekker.
Bovendien rees de vraag: 'Kun je dat ook eventueel als ontbijt eten?"

Deze morgen werden opnieuw schoteltjes in de oven geplaatst!

Het recept is voor 4 schaaltjes, ideaal om ook met een bolleke ijs te serveren als dessert.
Voor het ontbijt gebruikte ik hiervan een dubbele portie (neen, niet het ijs!).

Ingrediënten:

  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 20 g havermoutvlokken
  • 20 g geraspte kokos
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • 20 g boter (in dit geval soja bakboter)
  • 40 g gehakte noten

Recept:

  • Verwarm je oven op 180°C.
  • Verdeel de appelblokjes over je 4 schaaltjes
  • Meng alle andere ingrediënten met je handen en vorm de "kruimels" of de "crumble".
  • Verdeel de crumble over de appels en plaats in de oven voor ongeveer een halfuurtje.

Tip: Je kunt perfect alles op voorhand maken en in de koelkast laten staan tot het moment van bakken. Ik maakte een dubbele portie crumble (die in de koelkast blijft staan) om morgenvroeg een vers ontbijt de oven te halen ;-)





Reacties

Populaire posts

Instagram