Bisque van garnalen met koolrabi

Ik ben wel fan van Pascale Naessens.
Van de recepten...
Van de filosofie...

De hubby is iets minder fan.
Geen fan van de recepten...
Wel van de filosofie...

Dus lees ik haar boeken en volg ik haar blog en pas aan in mijn keuken!

Al bladerend door een van haar boeken stopte ik bij een receptje met garnalen en knolselder.
In mijn keuken werd de knolselder vervangen door koolrabi uit de tuin.

Aan tafel werd het muisstil...
En de hubby zei: "Als ik dit op restaurant zou krijgen, zou ik heel blij worden!"
En ik dacht: "Dit maakt mij blij in mijn keuken!"

Voor de bisque:

  • 200 g garnaalkoppen (die je - als je verse pelt - steeds in de diepvriezer moet bewaren)
  • olijfolie
  • 1 teentje knofloof (of wat knoflookpoeder als je het jezelf gemakkelijk wil maken)
  • 0.5 dl cognac
  • 1 l kippenbouillon (ik vind dit zachter dan visfumet zoals in haar recept beschreven)
  • 1 dikke koffielepel tomatenpuree (geconcentreerd)
  • peper en zout

Extra's:

  • Handgepelde garnalen
  • Koolrabi in zo dun mogelijke schijfjes (2mm)
  • Bieslook

Recept:

  • Bak de garnalen in de olijfolie. Blijf roeren of ze blijven plakken aan de bodem van je pot en zullen verbranden.
  • Het aanbaksel dat je verkrijgt is wel belangrijk voor de goede smaak van je bisque.
  • Voeg na een aantal minuten de look toe en blus met de cognac.
  • Giet er de kippenbouillon bij en voeg de tomatenpuree er aan toe.
  • Laat het geheel op een laag vuurtje sudderen (20-tal minuutjes)
  • Gaar ondertussen de plakjes koolrabi in water. Let op dat ze nog een beetje krokant blijven en dat ze niet slap gekookt werden.
  • Meng de garnalen met de bieslook en dresseer je bord.
  • De bisque wordt aan tafel geschonken als het bord voor je gasten staat.



Reacties

Populaire posts

Instagram