Limonade - homemade

De grote vakantie is voor mij de periode om veel in mijn keuken te staan, tijd in de moestuin door te brengen om te oogsten, dingen uitproberen, familie en vrienden uit te nodigen...
We hebben tijd!
Zalig!

Met een aantal etentjes in het vooruitzicht, maakte ik naar jaarlijkse zomervakantiegewoonte limoncello (waarover later meer).
Aangezien ik hiervoor enkel de schil nodig heb, blijf ik over met de citroenen zelf.
Ik waagde me aan limonade!
Ik snuisterde pinterest en google af en werkte af naar mijn zin en smaak!
Helemaal niet moeilijk en best wel lekker ;-)

Ingrediënten:

  • 250 gr suiker
  • 500 ml water
  • sap van 5 citroenen
  • 1 fles San Pellegrino

Recept:

  • Laat op de kookplaat de suiker in het water smelten. Als het eenmaal kookt, zet je het gewoon af en laat je het op kamertemperatuur komen.
  • Ondertussen pers je 5 citroenen uit en voeg je dit aan het suikermengsel toe.
  • Voeg tenslotte een liter bruisend water toe en zet koud.
  • Werk af met schijfjes limoen, munt, blauwe besjes, ijsblokjes...



Reacties

Populaire posts

Instagram