Meloenconfituur

Behalve "soepmensen" zijn we ook een "confituurgezin" ;-)
Tot voor kort maakten we vooral de klassiekers klaar zoals aardbei, rabarber, framboos, pruim, vijg en alle haalbare combinaties ervan.
Maar deze zomer probeerden we bij onze terugkomst van de jaarlijkse zuiderse vakantie juist die mediteraanse vruchten...
Wij kozen voor het sobere en eenvoudige recept: gewoon de vrucht zonder extra kruiden, smaakjes of andere toevoegsels.
Ik kocht een hoeveelheid dezelfde mooie potten (en wel hier) en maakte zelf labeltjes om er op te plakken.
En behalve op een boterham of een lekkere baguette, ben ik de laatste tijd redelijk verslaafd aan Griekse yoghurt met een lepel van onze homemade confituur erin.

Mijn grootmoeder Maria en mama en ikzelf maakten/maken onze confituur steeds op dezelfde manier. Hiervoor gebruiken we geleisuiker en volgen de hoeveelheden en kooktijd van op de verpakking.

  • Eerst mixen we het fruit met de juiste hoeveelheid suiker tot een homogene massa (gewoon met de mixer).
  • We stellen onze keukenwekker in.
  • We brengen alles aan de kook, al roerend mer een houten lepel en laten de tijd vanaf nu aftellen.
  • Als deze tijd voorbij is gieten we de confituur in de reeds klaargezette potten en laten afkoelen.








Reacties

Populaire posts

Instagram