Italiaanse hamburgers (op mijn manier dan toch ;-))

De zon schijnt!
Af en toe vliegt er een tetterende meeuw boven ons hoofd, in de hoop wat eten te krijgen, maar daar doen wij niet aan mee (want het geluid van een meeuw is OK, het beest op zich in feite wat minder)
Ondertussen is het heerlijk vertoeven in de tuin!
En terwijl de rest van het gezin nieuwe plantjes in de grond stak, maakte ik de lunch klaar.
Een topper.
En als we bovendien buiten kunnen eten, een übertopper ;-)

En met een glaasje rosé uit Umbrië erbij, dwalen onze gedachten reeds af naar het zuiden...
Onze versie van Italiaanse hamburgers.

Voor 6 hamburgers:

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 g parmesaanse kaas
  • 50 g panneermeel
  • 1 sjalot
  • Snijd de sjalot fijn en meng alle ingredriënten.
  • Vorm hamburgers en plaats ze op bakpapier op een ovenplaat. (Je kunt deze ook gemakkelijk de dag op voorhand maken en in de koelkast bewaren)
  • Bak een klein halfuurtje op 180 ° C


Voor de saus:

  • 1 ajuin per persoon
  • olijfolie
  • Ketchup
  • Een geutje water
  • Snijd de uien in ringen en bak ze in olijfolie.
  • Als ze een beginnen aan te bakken, voeg je een hele geut ketchup toe en bak je dit ook even mee aan.
  • Om de saus wat aan te lengen, kun je wat water toevoegen.


Voor de broodjes:

  • Ik gebruik zachte ronde sandwiches die ik opensnijd en met olijfolie besprenkel.
  • Vervolgens gaan ze even onder de grill
  • Uiteraard kun je ook ciabatta gebruiken, maar dat is net iets moeilijker om te eten naar onze mening.


Voor de afwerking:

  • Een paar blaadjes basilicum




Reacties

Populaire posts

Instagram