Koolrabi!

Wekelijks worden hier thuis hopen fruit en groenten verwerkt! Zo lekker!
Soepen hebben voor ons ondertussen geen geheimen meer! We maken veel combinaties die stuk voor stuk lekker zijn...
Deze soep is er eigenlijk per toeval gekomen, hoewel ik ooit wel eens iets van een koolrabisoep ergens gelezen had in een ver verleden in de Weekend Knack.
Koolrabi is één van de groenten die we wekelijks meebrengen. En tot nu toe aten we deze gewoon rauw, uit het vuistje, zoals we wortel eten. Soms met, soms zonder cocktailsaus.
Maar een paar weken geleden zag het ding er niet meer stevig genoeg uit om het zo te eten, dus zwierde ik het samen met een ajuin en een kleine courgette in de thermomix!

Verrassend lekker!

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 ajuin
  • 1 kleine courgette
  • Kippenbouillon
  • Een geut olijfolie

Recept:

  • Snipper de ajuin fijn en bak glazig in wat olijfolie.
  • Schil de koolrabi en snijd de groenten in kleine stukken en stoof mee aan.
  • Overgiet met kippenbouillon (zoals gewoonlijk niet te te veel, want aanlengen kan altijd)
  • Kook alles gaar.
  • Mix alles tot een gladde soep.



Reacties

  1. Hoi Catherine,bedankt voor je koolrabi tips op mijn blog. En ikk ga het soepje zeker een keer proberen! Bedankt voor de tips.
    Groetjes, Janina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram