Witloofrolletjes - volledig anders!

Philip en ik zijn liefhebbers van witloofrollekes! Vooral als we grondwitloof kunnen kopen...
Zoals we elk jaar uitkijken naar het aspergeseizoen, kijken we ook uit naar het lekkere witloof.

Toen ik deze week mijn boodschappen deed, had ik het gerechtje van vandaag reeds in gedachten. Ik moest glimlachen toen ik de bijlage van onze krant opende, want Jeroen stelt bijna hetzelfde voor! Basis is idem, afwerking een beetje anders!

En het heeft gesmaakt!

Witloofstoemp met kaas en hesp

Ingrediënten:

  • 1 dikke aardappel per persoon
  • 2 stronkjes witloof per persoon
  • 1 dik plakje hesp per persoon
  • 20 g parmesan per persoon
  • 1 klein scheutje room per persoon
  • boter om te bakken
  • peper, zout en nootmuskaat
  • geraspte kaas voor de afwerking


Recept:

  • Schil de patatjes en kook ze in kleine stukjes gaar om ze later fijn te prakken
  • Snijd het kontje van het witloof en haal de kern er uit.
  • Snijd het witloof vervolgens in kleine reepjes en bak deze in wat boter. Kruid reeds met peper en zout.
  • Snijd ondertussen blokjes hesp en zet apart.
  • Als de aardappelen klaar zijn, prak deze tot een pureetje en voeg het gebakken witloof toe.
  • Doe er de parmezaanse kaas bij en de room (volgens je eigen "smeuïgheid-goesting")
  • Voeg de hesp toe en kruid naar smaak bij.
  • Doe alles in 1 grote ovenschotel of in verschillende kleintjes en strooi er geraspte kaas over.
  • Zet alles even onder de grill... Voor dat korstje ;-)



Reacties

Populaire posts

Instagram