Preisoep - een variant

We zijn een "graag-soep-drinkers-gezin". Wie onze verhalen hier leest, weet dat ongetwijfeld. Soepjes passeren hier het regelmatigst de revue!

2 jaar geleden vertelde ik reeds over de overdosis soep die we consumeren in de maand januari. Dit was dit jaar niet anders, maar het blijft eigenlijk niet bij de eerste maand van het jaar.
Tenzij een hittegolf over het land trekt, drinken we elke dag verse soep. En sinds de intrede van onze thermomix, gebeurt het dat er zelfs 2x per dag soep wordt gemaakt. Lekker vers en juist genoeg voor ons 4.

Gisterenmiddag dronken we spinaziesoep. Gisterenavond hadden we na een wandeling weer zin in een kop soep.
Ik ging de moestuin in en trok wat prei uit (ja er staat er nog) en keek ik in de koelkast om te zie of ik er iets kon bij doen.
Ik heb de bizarre kronkel dat als ik champignons klaarmaak, ik het staartje er steeds volledig uithaal en bewaar voor andere bereidingen (zoals om een saus te binden, bouillon mee te trekken...) en dus vanaf gisteren soep mee te maken.

Ondertussen - want dit blogbericht was reeds een tijdje gemaakt, maar nooit verschenen - is het de gewoonte geworden champignons te gebruiken in onze soepen. Niet met hopen uiteraard, maar als extraatje! Zalig!

Dus bij de gewone preisoep, voegden we gewoon de champi-staarten toe en mixten we het geheel tot een gladde soep!

Ingrediënten:
  • 2 grote ajuinen
  • 2 of 3 preistengels
  • Een handvol champignons(steeltjes)
  • 1.5 l kippenbouillon (vers of met blokjes) Het kan zijn dat je water moet toevoegen bij het mixen als je vindt dat de soep te dik is. 

Recept:

  • Snij de groenten in stukjes.
  • Doe ze in een grote kookpot en overgiet met de bouillon. Ik maak mij het leven gemakkelijk en voeg gewoon water toe met 2 of 3 bouillonblokjes.
  • Laat koken tot alles gaar is.
  • Mix alles tot een gladde soep.

Reacties

Populaire posts

Instagram