Champignonsoepje

Eenvoudig en lekker.
Meer hoeft dat soms niet te zijn!

De chef verzekerde ons in de kookles hiermee te scoren! En hij had gelijk ;-)
Op kerstavond - na onze hapjes - kwam deze soep op tafel!
Opnieuw op voorhand gemaakt, de afwerking à la minute...

Ingrediënten:

  • 500 g Parijse champignons
  • 2 ajuinen
  • Kippenbouillon
  • 250 g kleine mini-paddestoelen
  • Een klontje boter
  • Een geut olijfolie
  • Opgeklopte room
  • Fijngesnipperde bieslook
  • Peper en zout

Recept:

  • Versnipper de ajuinen en bak ze glazig in wat olijfolie.
  • Snijd de Parijse champignons in kwartjes en voeg toe aan de ajuinen.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat garen. 
  • Tip: gebruik 500 ml kippenbouillon om te starten. Je kunt nog steeds toevoegen naargelang de gewenste dikte van de soep (na het mixen te bepalen)
  • Mix het geheel tot een gladde soep.
  • Klop de room op (zonder iets toe te voegen - dit kan ook al uren op voorhand)
  • Bak kort voor het opdienen de kleine champignons in een hete pan met wat boter en kruid met peper en zout.
  • Neem voorverwarmde borden en leg er een lepel opgeklopte room in.
  • Strooi er de gebakken champignons over en wat bieslook.
  • Voeg de warme soep toe en dien op!





Reacties

Populaire posts

Instagram