Venkelstoemp

Een tijdje geleden ben ik verjaard... En van één van mijn lieve vriendinnen kreeg ik behalve een gezellige namiddag ook mooie rozen, een sneeuwbal voor mijn verslavende verzameling en een zeer tof kookboek cadeau!Wachtend op Kerst - de Heilige Man moet eerst langs ons huisje komen - bewonder ik dus elke dag die mooie glazen bal, schud ik hem heel stiekem telkens ik passeer en beeld ik me in hoe hij zal staan tussen de andere...


In mijn keuken daarentegen, wacht ik niet tot Kerst om leuke dingen te proberen ;-) Mijn oog viel onmiddellijk op één van de recepten in het nieuwe kookboek. Gemakkelijk en overtuigd dat het lekker zou zijn, de ingrediënten in huis hebbend begon ik er aan, op mijn eigen manier weliswaar!
Benodigdheden:
 • 1 ajuin
 • 1 venkelknol
 • 5 dikke aardappelen
 • 1/2 l kippenbouillon
 • olijfolie
 • Peper, zout en muskaarnoot
Recept:
 • Snijd de gepelde ajuin in kleine stukjes.
 • Verwijder groen en poepje van de venkel en snijd eveneens in kleine stukjes.
 • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
 • Stoof de ajuin aan in wat olijfolie, vervolgens de venkel- en aardappelblokjes.
 • Blus met de kippenbouillon en laat gaar koken.
 • Giet het overtollige water af e stamp fijn.
 • Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.
 • Je kan altijd wat boter toevoegen om het smeuïger te maken.

Bak er wat worst of chipolata's bij en het is een smulfestijn voor groot en klein!

Reacties

Populaire posts

Instagram