Vegetarische quiche

Mijn mama en ikzelf eten heel graag quiche, opa Jef net iets minder. Hij verkiest gewoon spek en eieren ;-)
Toen ze afgelopen weekend op logé waren, werden spek en eieren klaargemaakt voor de mannen en de kids en een vegetarische quiche voor de mama en de Mamoe! Hoera! 2x! Want de helft van de ingrediënten komt uit onze (moes)tuin...

Ingrediënten:

  • 1 kant-en-klare rol bladerdeeg
  • 5 eieren 
  • Een flesje room
  • Courgetteblokjes met schil
  • Preiringen
  • Paprikablokjes
  • Emmentalkaas
  • Boter
  • P&Z

Recept:
  • Snijd de prei fijn, spoel hem en droog hem af.
  • Snijd de courgette met schil in blokjes evenals de rode paprika.
  • Bak deze kort aan in een beetje boter en kruid goed.
  • Kluts de eieren en de room.
  • Voeg de kaas toe.
  • Kruid met P&Z.
  • Leg je bladerdeeg in de taartvorm (volg de instructies van het pak zelf).
  • Leg er de gestoofde groentjes in.
  • Overgiet met het ei-room-kaasmengsel.
  • Bak volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
  • Dien warm op!


Reacties

Populaire posts

Instagram