Courgettessoep

Ook de vakantie in ons keukenhoekje loopt stilaan op haar einde.
We hebben volop genoten van het mooie weer, hier aan onze Belgische kust, maar ook daar ginder, aan de Azurenblauwe zee!
We hebben vrienden en familie bezocht en andere vrienden en familie op bezoek gehad en zo ook ons keukenhoekje opengesteld voor vele lieve mensen.
We hebben veel gelachen en gespeeld, geaperitiefd, eten klaargemaakt en opgegeten, gebabbeld, geluisterd...
Maar vooral elkaar graag gezien!
De batterijen zijn opgeladen...
En de moestuin reeds half leeggegeten ;-)

Dus tijd om weer in onze "elektronische pen" te kruipen en te bloggen!

Ik maakte zo net soep klaar met groensels uit onzen eigen hof! Het idee alleen al vind ik gewoon geweldig!
Mijn basisrecept voor courgettessoep pimpte ik gewoon wat op met krulpeterselie.
En daar was ze dan, felgroene soep uit de tuin!

Ingrediënten:

  • 1 kg courgette
  • 1 dikke ajuin
  • Kippenbouillon
  • 2 handenvol krulpeterselie (optioneel)

Recept:

  • Snijd de courgette in blokjes en de ajuin in stukjes.
  • Laat garen in de kippenbouillon (vergeet niet: vocht achteraf toevoegen kan altijd).
  • Voeg 5 minuutjes voor het einde eventueel de peterselie toe.
  • Mix alles tot een gladde soep!
  • Kruid eventueel nog bij met P&Z.





Reacties

Populaire posts

Instagram