Gevulde groentjes

Het is volop "courgettes-pluk-tijd" in de moestuin van mijn mama - in tegenstelling tot bij mij, waar de courgettes nog maar in babystadium zijn ;-)

En mama inspireerde me!
Ze inspireerde me met haar gevulde courgettes... Gevulde courgettes van eigen kweek ;-)

Na haar geconsulteerd te hebben over hoe zij te werk gaat + de tips van haar lieve vriendin Maryse die dit op zeer geregelde basis maakt, bereidde ik er mijn eigen versie van en deed ik hetzelfde met rode paprika's (ikzelf ben hier verzot op), grote tomaten voor de lieve hubby (want hij eet geen paprika's) en champignons.
Ik maakte er genoeg klaar, want ik was ervan overtuigd dat het zou smaken en zo hadden we er ineens voor 's anderendaags!

En het heeft ongelooflijk gesmaakt en deze middag zal het nog smaken!
Zelfs Jacques en Fien waren enthousiast over de geur en de smaak! Taakje volbracht dus!

Ingrediënten:
Groentjes om op te vullen - ik gebruikte 2 rode paprika's , 1 courgette, 2 tomaten en een 12-tal champignons.

Voor de vulling:

  • 1/2 kg gemengd gehakt
  • 1 ajuin fijngesnipperd
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 10 champignons in brunoise gesneden
  • 1 handvol peterselie
  • 1 ei
  • 1 handvol paneermeel
  • 1 handvol parmezaanse kaas
  • 1 pot tomatensaus uit den Aldi


Recept:
Ik maakte de groentjes klaar (paprika en tomaat uithollen, courgette versnijden en uithollen, voetje van champignon er uit halen) en blancheerde paprika's en courgettes 5 minuten.

Vervolgens maakte ik de farce klaar om de groenten mee op te vullen:

  • Ajuin, sjalot en champignons aanstoven
  • Gehakt mengen met het ei, paneermeel, gestoofde groentjes, fijngehakte peterselie, 1/2 pot tomatensaus en kaas tot een smeuïge massa.

Ik vulde de groentjes op met deze farce en overstrooide nog met wat parmezaanse kaas.
De oven stond op 190 °C en het geheel gaarde tussen de 30 minuten (champignons) en 40-45 minuten voor de rest. Dit ondervind je zelf wel ;-)

Ik serveerde er rijst bij en bakte een ciabatta!







Reacties

Populaire posts

Instagram