Eenvoudig en überklassiek!

Het is echt volop zomer!
Dochterlief heeft de bruinste benen ooit, onze stoere zoon heeft opeens 50 tinten blonder haar, papa is niet weg te slaan uit de tuin en mama oogst in de moestuin en leeft zich uit in haar keuken ;-)

Elke dag aperitieven we met hopen rauwe groentjes, waaronder de eerste koolrabi's uit de tuin, we maken grote kannen alchohol-vrije mojito's en genieten!

Josephine heeft deze zomer ijsbergsla ontdekt!
Een goede basis voor tal van slaatjes ;-)

We starten klassiek met fijngesneden ijsbergsla, hardgekookte eitjes van onze kippetjes, tomaten, bieslook en fijngesnipperd venkelloof, sjalottenringen...

En voegen toe...

Garnaaltjes...















... of spekjes met een zoete vinaigrette...

  • 1 sjalot
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 1 dl neutrale olie
  • 1 geut azijn
  • 1 flinke geut esdoornsiroop (zelf naar smaak te bepalen)


Als de spekjes gaar zijn, voeg ik de koude vinaigrette toe en laat deze kort opwarmen alvorens deze als allerlaatste over het slaatje te strooien.



Reacties

Populaire posts

Instagram