Risotto met asperges en spinazie uit de tuin...

Ik vind het een zaligheid om een moestuin te hebben! Na jarenlang op Limburgse grond geteeld te hebben, was toch even een zoektocht hier aan de kust, op zo'n 300m van het zand en de zee... Door de jaren heen probeerde ik uit, zocht mijn lieve schoonvader naar de juiste bemesting, gooiden we er uit wat niet aansloeg en oogsten we elk jaar toch veel moois en lekkers van ons lapje grond ;-)

Eén van de gewassen waar we nooit problemen mee hebben gehad, is spinazie. Ik vind dat, zo jong en vers geplukt, een van de beste en lekkerste groenten die er zijn. Bovendien kun je er zo veel kanten mee uit...

Vandaag werd het voor de 2de maal in evenveel weken tijd een risotto met asperges en jong geplukte spinazie uit de tuin (klaar in 20 minuten, no time dus).
Voor de lieve hubby en mijzelf was het een schot in de roos! Voor de kinderen doe ik mijn hoed af, want ze blijven proeven en beetje bij beetje weten ze ook een zeer gevarieerde keuken en veel smaken te appreciëren. Het leuke daarbij is, dat ze weten waar die groentjes vandaan komen, ze zien ze groeien, ze zien de mama ze klaarmaken, ze herkennen ze in de winkel, op restaurant, in tijdschriften, op tv...!
Mama-beetje-fier ;-)

Ik maakte een risotto op mijn gekende manier (zonder champignons deze keer) en voegde kleine centimeters krokant gegaarde asperges toe en rauwe slierten spinazie. De spinazie gaarde door de warmte van de risotto en bleef mooi groen van kleur.
Ik werkte het geheel af met Parmaham en overstrooide met Parmezaanse kaas.Reacties

Populaire posts

Instagram