Papa-dag

Het was redelijk vroeg vanmorgen toen ze op kousenvoeten kwamen binnengeslopen, met hun cadeautjes en versjes... Papa werd stilletjes wakker gemaakt met een "Leve Papa en "Gelukkige Papa-dag", gevolgd door een dikke knuffel!

Fien plakte haar versje op een zelfgemaakte isomo-kaart, versierd met wat stofjes uit mama's naaikamer!


Ik sta hier voor jou
en toon hoeveel ik van je hou.
Dat kan niet tussen mijn duim en wijsvinger,
of tussen mijn 2 handen.
Maar zooooo moet het zijn
Want al ben ik nog zo klein,
Ik weet hoe lief papa's zijn!

Na het ontbijt trok papa naar de kaai om in de Nieuwpoortse Vistrap vis te gaan kopen voor onze Papa-dag-lunch!
Mama trok zich terug in haar keuken...  


Zocht een lekkere Belgische wijn uit...


En begon aan de voorbereidingen van een asperges-menuutje...

Open lasagna met King Krab en asperges | Aspergessoep met garnaaltjes | Dubbele pladijsfilet met met asperges en Hollandaisesaus | Vanille-ijs met Belgische aardbeien


Een doosje King Krab heb ik steeds in huis, maar ook mascarpone en lasagnavellen. Dit gecombineerd met Belgische asperges (op dit moment van het jaar heb ik ook steeds een busseltje in mijn koelkast liggen) en wat jonge spinazie, moest (hopelijk) een topper worden!

  • Ik legde de grote stukken krab apart en mengde het overgebleven krabbenvlees met een soeplepel mascarpone. Dit warmde ik lichtjes op.
  • Ik kookte de verse lasagnavellen uit de Delhaize kort al dente.
  • De asperges werden op de gekende manier gegaard (hiermee begon ik uiteraard).
  • Het sausje met zo eenvoudig als maar kon zijn ;-) Wat room en mascarpone samen opwarmen en er op het laatste moment fijngesneden bieslook toevoegen.De pladijsfiletjes werden in 2 gesneden en op elkaar geplakt zodat ze bij het bakken hoger en dus sappiger zouden blijven. Ze werden opgediend met asperges, een aardappelpureetje en een Hollandaisesaus.

Het geheel werd afgesloten met papa's favourite: vanille-ijs met Belgische aardbeien!
Hoera voor alle papa's!Reacties

Populaire posts

Instagram