Spinaziesoep

Allen die onze verhalen volgen, weten ondertussen dat we "soepmensen" zijn. En het liefst eenvoudige soepen, voor iedereen haalbaar (lees: ook voor de lieve echtgenoot ;-)) Meestal zonder aardappelen, soms met een leuk extraatje, maar vooral lekker en puur van smaak!

Zoals ik ook al ooit vertelde, denk ik, is dit de ideale manier voor onze kids op een grote portie groentjes en vitamientjes binnen te krijgen, mijn soep-kids! Bovendien is soep drinken geweldig om een gevulde maag te hebben, zonder veel calorieën binnen te spelen...

Hier volgt er dan nog een nieuwtje, alweer de eenvoud zelve! Ik moet er wel bij vertellen dat mijne Philip wat terughoudend was bij het idee van spinaziesoep - volgens mij zag hij het niet goed, kon hij er zich geen herkenbaar beeld van vormen - maar het smaakte, naar meer zelfs! Hoera!

Ingrediënten:

  • 300 g à 400 g verse spinazie (tegenwoordig vind je gewoon overal verse spinazie, weliswaar geen Belgische op het moment van mijn blogbericht)
  • 2 dikke ajuinen
  • 1 preistaaf (eventueel - ik maakte al mèt en zonder)
  • Kippenbouillon

Recept:

  • Snijd de ajuinen (en prei) fijn en gaar in de kippenbouillon.
  • Voeg 2 minuten vòòr het einde de spinazie toe.
  • Mix tot een gladde soep


Tip: klop wat melk of room op en maak er een "soepachino"

Extra-groene soep!

Reacties

Populaire posts

Instagram