Quiche - met prei en spekblokjes

Ik moet eerlijk toegeven dat het soms moeilijk is om te weten wat klaar te maken in ons gevulde leventje, rekeninghoudend met alles en iedereen.

Gisteren was ook zo'n dag. Mama (deeltijds) en Jacques naar school, Fien nog thuis omwille van haar voetjes, papa aan't werk maar toch een voormiddagje ten dienste staan van dochterlief en al onze bezigheden en kleine bekommernissen... En 's avonds dacht ik: "Sh*t! Wat ga ik vanavond klaarmaken?" Ik had er dus nog helemaal niet bij stilgestaan en ik haat zulke maandagavonden!

Maar...
Er zijn zo van die dingen die ik altijd in huis heb (natuurlijk, tenzij ze niet toevallig op zijn...) en dat zijn o.a. bladerdeeg, spekblokjes en mozzarella. Onze kippen zorgen dagelijks voor 3 eitjes en zo dus waren we vertrokken! Hoera!

Het werd een quiche, ofwel een eiertaart met spekjes, zoals de kinderen het noemen!
En bovendien waren we rijker dan we dachten, want er lagen nog 2 preistaven!

Ingrediënten:

  • 1 kant-en-klare bladerdeegbodem
  • 4 eieren
  • 1 flesje room
  • Spekblokjes
  • Prei
  • Mozzarellaballekes (die je zeker kunt vervangen door geraspte andere kaas)


Recept:

  • Snijd de prei fijn, spoel hem en droog hem af.
  • Bak zonder vetstof de spekblokjes kort aan en voeg daarna de preiringen toe.
  • Kluts de eieren en de room.
  • Voeg de kaas toe.
  • Ik deed er gisteren nog een klein maatje saffraanpoeder bij, kwestie van iets extra's te doen ;-)
  • Leg je bladerdeeg in de taartvorm (volg de instructies van het pak zelf).
  • Leg er de spekblokjes en preiringen in.
  • Overgiet met het ei-room-kaasmengsel.
  • Bak volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
  • Dien warm op met eventueel een fris slaatje als side dish.



Reacties

Populaire posts

Instagram