Pasen was ook aan tafel een feestje!

Nadat de kindjes al het chocolade-lekkers in de tuin samenraapten (Josephine wat voorzichtiger door de nog steeds ingepakte teentjes) en wij van een sober ontbijt genoten, begon ik aan de voorbereiding van ons paasetentje.

Opa Jacques werd om 12u30 verwacht (hetgeen eigenlijk nog maar 11u30 is, aangezien we pas het uur veranderden) en had ik dus ruimschoots de tijd om te kokerellen.

Onze menu:

Tartaar van zalm en fijne rauwe groentjes | Aspergesoep | Kwarteltjes met groentjes | Chocoladetaart

De chocoladetaart maakte ik reeds op zaterdag. Ik volgde een receptje uit het maandelijkse blaadje van de Carrefour, omdat ik eigenlijk weinig ervaring heb met chocoladetaarten.
Het resultaat is niet slecht, maar het recept niet noemenswaardig tot ik misschien een volgende keer een paar aanpassingen aanbreng.

De tartaar van zalm is eigenlijk niet een echte echte tartaar. Normaal gezien ( en ook in de kookles) wordt enkel rauwe zalm gebruikt. Ik neem echter de helft rauwe zalm en de helft gerookte zalm. Philip verkiest gerookte zalm, dus is dit recept een deal tussen ons ;-)

Ingrediënten:

  • 200 g rauwe zalm
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 pijpajuintje, flinterdun gesneden
  • 1 geut neutrale olie
  • 1 geutje azijn ( dat mag zeer zeker balsamicoazijn zijn)
  • 1 grote lepel zure room
  • 1 klein beetje limoensap voor de frisse toets
  • zwarte peper en wat paprikapoeder voor een beetje pit

Recept:

  • Snijd de zalm in zeer kleine brunoise, maar maak er geen pap van.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe, beetje bij beetje en proef. Je kunt steeds toevoegen als je vindt dat er meer in mag.
  • Zet in de koelkast tot het dresseren van je bord.

Ik combineerde dit met groentjes, heel fijngesneden, zoals bloemkool, brocolli, radijs en een appel.
Bovendien voegde ik een beetje Gravlax (groene mayonaise op basis van dille, kant en klaar te koop in de Delhaize) toe.
















De aspergesoep maakte ik volgens 1 van de recepten van vorig jaar.
















De kwarteltjes kleurde ik bruin in boter, voegde kruiden toe zoals tijm en laurier en kruidde ik goed met peper en zout. Ik liet het 2 uur traag garen op een zeer zacht vuurtje.
De groentjes blancheerde ik kort en overgoot ze met olijfolie, kruidde met peper, zout en ras-el-hanout en gingen vervolgens 45 minuten in een oven van 160°






En om af te sluiten de chocoladetaart...
















Reacties

  1. Dag Catherine
    Die aspergesoep probeer ik zeker als de asperges er weer zijn
    Mooie blog fijn om te lezen!
    Groeten
    Martin Boudry

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram