Confituur en zo veel ander moois...

Het moet ongeveer op de minuut na, 9 jaar geleden zijn, dat het mooie verhaal tussen mijn lieve hubby en ik begonnen is...
Bij mijn eerste bezoekje aan mijn liefje aan de kust, had ik een aantal cadeautjes mee, die de dag van vandaag nog steeds deel uit maken van ons leven samen.

Roze koppen om thee of een latte machiatto uit te drinken en eitjes van Leonidas - zwart met vanillevulling
















Een pot confituur - om te eten met wat goede boter op een geroosterde boterham (Het recept geef ik hieronder mee).






























En een bos tulpen...
















Wat kan het leven toch mooi en eenvoudig zijn!

Aardbeienconfituur

Ingrediënten:
  • 500 g aardbeien
  • 500 g suiker (Minut) van Candico
Recept:
  • Zet je confituurpotten klaar.
  • Mix de aardbeien met een staafmixer of in de blender.
  • Voeg de suiker toe en roer alles goed om.
  • Zet een pot met dit mengsel op het vuur en zet reeds je timer klaar op 4 minuten.
  • Vanaf het moment dat de aardbeien beginnen te pruttelen/koken, zet je je keukenklokje op en blijf je roeren met een houten lepel.
  • Als de tijd voorbij is, giet je voorzichtig de confituur in potten en laat je afkoelen.
Ik verkies confituur die nog een beetje lopend is. Heb je liever vastere, laat je het geheel wat langer koken.

Als de rabarber in onze tuin geoogst kan worden, maak ik ook aardbeien-rabarberconfituur! Zeker ook een aanrader!   

Reacties

Populaire posts

Instagram