Choucroute royale - traditiegetrouw op 1 januari

De allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar! Moge het voor ons allen brengen wat we ervan verwachten, met veel gekke momenten, veel plezier en creativiteit en een goede gezondheid!

En traditiegetrouw starten we het nieuwe jaar met een gerecht dat ik van uit de andere kant van het land heb meegenomen naar Nieuwpoort.

De pier van "ons" Nieuwpoort - foto getrokken deze voormiddag, tijdens onze wandeling onder een blauwe hemel en stralende zon. De wind voelde wel enorm ijzig aan op onze gezichten, maar een uurtje stappen deed goed, na een aantal dagen met een overvloed aan regen.


Uiteraard wordt choucroute overal gegeten, maar niet overal wordt het nieuwe jaar ingezet met deze maaltijd. Bij ons wel ;-)

De manier waarop wij dit klaarmaken, is ook de manier waarop mijn mama dat doet en eveneens mijn grootmoeder dat deed.

Heel eenvoudig, niet te ver gezocht en met een Delhaize in de buurt, in een handomdraai klaar!

Ingrediënten:

 • Aardappelen
 • Een pakje choucroute natuur uit de versafdeling van Delhaize
 • Vlees naar eigen goesting: Spekblokjes - Frankfurter worsten (vacuüm getrokken en uit bokaal) - Hammetjes uit de versafdeling van Delhaize - Gerookt spek in blok 
 • Mosterd


Recept:

 • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
 • Doe de zuurkool, de spekjes en de worsten in een kookpot en giet er een beetje vocht uit een bokaal met FF-worsten. Zet op een laag vuurtje.
 • Warm het hammetje op zoals beschreven op de verpakking
 • Stamp de aardappelen en vermeng er de warme zuurkool en de spekjes onder.
 • Zet alles warm op tafel met een paar potjes mosterd erbij!

Afhankelijk van je eigen smaak, doe je meer of minder aardappelen in je zuurkoolstoemp. Weet wel dat zuurkool een van de beste groenten is voor de gezondheid van onze darmen! In feite eten we dat veel te weinig (nog een voornemen ;-))Voor mijn lieve hubby maak ik een lichte aangepaste versie van mijn choucroute. Het is niet dat hij het niet lust, maar hij eet het nog veel liever als ik de kool vervang door witloof. Heel eenvoudig moet je dan je fijngesneden witloof aanstoven met de spekblokjes en vermengen met de geplette aardappelen.Reacties

 1. Miam, nog een tip, deze hammekes (väcum verpakt, zijn vanaf 3januari in aanbieding bij Delhaize + gratis pakje natuurzuurkool ! Heel lang houdbaar ! smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram