Kerstmis 2012

Traditiegetrouw vieren we kerstavond thuis met ons 4'en en Opa Jacques. La Mamma staat redelijk veel in de keuken die dag - hoe kan het ook anders - maar er is ook wel tijd om andere dingen te doen in de keuken en de kids erbij te betrekken...

Fien en Jacques kunnen niet zonder elkaar, maar als ze reeds een aantal uren met elkaar zijn bezig geweest, kan het wel eens gebeuren dat ze uitgekeken zijn op elkaar en dan kan het ook ten huize Debaere-Tossens wel eens botsen.
Dan moet mama creatief wezen en onmiddellijk haar toverstaf uithalen om hen af te leiden en de kalmte weer te doen terugkeren in huis.

Ik was deze keer voorzienend - of hoe zeg je dat? - geweest en reeds in het achterhoofd 2 taken voor mijn lieve monsters opgeborgen.

Fien mocht met mama de tafel dekken, hartjes perforeren, kaarsjes plaatsen... en Jacques kreeg de taak naamkaartjes te maken.
Mama zou het menu nog neerpennen, maar kwam in tijdnood en dit verscheen dus niet meer op tafel...
Wel hier uiteraard :-)

Gegratineerde oesters (klaargemaakt door de hubby | Gerookte Schotse zalm | Kabeljauwhaasje met kleurrijke garnituur en bisque van garnalen | Venkelsoepje | Filet de biche met wintergroentjes en bruine saus | Caramelijs  

Deelreceptjes volgen en kun je dan ook via de link onmiddellijk terugvinden ;-)

Reacties

Populaire posts

Instagram