Pompoensoep

Onze moestuin is zeer gul geweest dit jaar betreffende pompoenen en courgettes! En de tijd van het jaar is dan ook aangebroken om deze oranje groenten te verwerken.

Mijn mama bedacht dan ook jaren geleden bij de komst van de 1ste kleinkinderen de tradionele pompoensoep om te toveren tot Assepoestersoep (zeg eerlijk... dat klinkt toch beter in de prinsessenoren van onze roze meisjes en dat smaakt beter tussen de draculatanden van onze bloeddrinkende jongens ;-)) En 15,5 jaar, na de komst van het 1ste kleinkind, gebruiken de laatsten (de mijnen) nog steeds dezelfde term.

Bovendien kun je spelen met smaken, als je de basissoep als startpunt neemt, door er bijvoorbeeld wortel of paprika aan toe te voegen of zelfs een beetje currypoeder en een beetje mascarpone...

Ons basisrecept om te starten dan maar...

Ingrediënten:

  • 750 g pompoen (in stukken, geschild en ontpit)
  • 1 dikke ajuin (in stukken)
  • 1 handvol knolselder (in blokjes gesneden)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 kleine lepel tomatenpuree
  • 1 blaadje laurier
  • P&Z
  • Een geutje room om af te werken


Recept:

  • Snijd alle groenten in stukken en doe ze in een pot.
  • Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe.
  • Breng alles aan de kook en laat garen.
  • Voeg de tomatenpuree toe, schep het laurierblad er uit en mix alles tot een gladde soep.
  • Kruid bij met peper en zout
  • Voeg een beetje room toe en wat bieslooksnippers en dien warm op!


Tip: Gebakken spekblokjes of wat garnalen upgraden je soep een beetje. Voeg naar eigen goesting en smaak andere ingrediënten toe, maar let wel dat de kleur en de smaak passen bij de naam "pompoensoep".


Reacties

Populaire posts

Instagram