21/07 Poussins

Nu ik hier de titel van mijn bericht intik, besef ik dat het nationale feestdag is en we helemaal niet typisch Belgisch gegeten hebben vandaag.
Erg??? Neen zeker...

Waar ik mij wel aan waagde vandaag - en ik beken heel eerlijk dat ik daar eigenlijk niet zo goed in ben - was het klaarmaken van poussins.

Mijn kids zijn verzot op alle vleesjes die met de handen te eten zijn, waar ze aan kunnen peuzelen (ik vraag me zelfs af of ze in een vorig leven geen holbewoners geweest zijn ;-)). En opa Jacques mag dit geweten hebben, aangezien hij heel geregeld duiven, kwartels, konijnen en ook poussins meebrengt van bij den boer.

Vandaag dus grote poussintjes - een uitdaging om ze op z'n minst eetbaar op tafel te krijgen en als het kan bijna even lekker als mijn schoonmoeder zaliger (maar van uit de hemel zal ze me wel een handje toesteken;-))

Ik heb ze eerst alle 4 gebakken en "gebruneerd" in mijn Le Creuset-pot om ze vervolgens verder te laten garen in de oven van 120 °C. Traag garen zorgt voor malsheid, echt waar!
Samen met de dochter hadden we ze eerst goed gekruid uiteraard, en om eens af te wijken van het typische kieken me thijm, heb ik er salie bij gedaan!

Zoals de grote chefs, om het kwartiertje arroseren (vocht over het baby-kippetje lepelen) om het beestje sappig te houden.

En zie hier het resultaat, met de complimenten van de hubby!


Reacties

Populaire posts

Instagram