Ricqlès - op basis van munt

Een tripje naar mama houdt telkens een kleine omweg naar haar Delhaize-winkel... Waarom? Zijn er in Nieuwpoort, Oostende, Diskmuide, Oostduinkerke, De Panne... dan geen Delhaizes???
Jawel hoor, maar daar vind ik dat hebbedingdrankje Ricqles niet in de rekken!

Ik heb dit non-alcoholisch drankje in feite leren drinken bij 1 van de beste vriendinnen van mama, Maryse.  Zij hadden/hebben deze kleine glazen flesjes steeds in huis en sindsdien, ik ook!

Het is een soort sodawater op basis van munt en werkt bij mij uitstekend als ik wat last heb van mijn maag! Het is alom geweten dat munt rust geeft in maag en darmen en de spijsvertering bevordert en dit is een super alternatief voor muntthee (niet echt gepast om te drinken op hete zomeravonden hoe we er in ons Belgenland de laatste weken zoveel kennen ;-))

Reacties

Populaire posts

Instagram