Aspergesoep 2 - het vervolg van het verhaal (3)

En nu het receptje van die andere aspergesoep... Eentje die je in feite het hele jaar door kan maken, dus niet speciaal met verse asperges.

Weet je nog dat ik vertelde over een bouillon die je kon trekken van de schillen en de kontjes? En dat je deze kon invriezen om op een later tijdstip te gebruiken?

Ewwel, dat komt nu goed van pas!

Ingrediënten:

  • 2 l bouillon
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 2 potten met voorgegaarde asperges (netto +/- 660 g - uitgelekt +/- 395 g)
  • 1 geutje room
  • Een handvol garnalen
  • Bieslook
  • Peper en zout


Recept:

  • Laat je asperges uitlekken en vang het vocht op.
  • Pureer, met de staafmixer, de asperges tot een gladde massa en zet weg.
  • Maak een roux van de boter en de bloem en giet er van het vuur voorzichtig en beetje bij beetje je bouillon toe. 
  • Roer goed met de garde om klonters te voorkomen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet ondertussen weer terug op het vuur om te dikken tot de gewenste massa.
  • Het opgevangen vocht van je asperges kun je eventueel ook toevoegen, maar moet niet speciaal.
  • Als je "bijna-soep" de gewenste dikte heeft, voeg je de gepureerde asperges toe.
  • Voeg het geutje room toe.
  • Kruid eventueel nog bij.
  • Werk af met garnaaltjes en bieslook.
Ik veronderstel dat je begrijpt wat ik nu bedoel met een caloriearme en een calorierijke soep...?


Reacties

Populaire posts

Instagram