Groene eieren

Een aantal dagen geleden kwam mijn schoonvader aan met nieuwe eieren van bij de boer... Groene!!! En volgens hem - en dus ook volgens de boer - waren deze eieren cholesterolvrij! Ze liggen dus te pronken in mijn keuken, met hun mooie lentekleurtje, maar ik durf ze precies toch niet te veel aankijken, laat staan gebruiken! Neen, serieus, het schrikt wel af, is volledig ongewoon en ziet er eigenlijk niet "ei" uit!

Toch moet ik ze gebruiken want ik ben gewoon veel te nieuwsgierig naar het verschil in smaak...

Wordt bij deze dus vervolgd!

Ps: ik stel me nog een vraag... Welk proces doorstaat dat ei om er groen uit te zien? Iemand een antwoord?

Was te nieuwsgierig en ben reeds gaan snuisteren op het net en vond dit http://www.technopolis.be/nl/index.php?n=4&e=360&s=364&exp=390&PHPSESSID=3a4cb


Reacties

 1. Hallo Catherine,
  Groene eieren nog nooit gezien, zijn die dan ook groen van binnen? Ziet er inderdaad heel vreemd uit.
  Uit het artikel verneem ik dat eieren goede cholesterol bevatten. Dus dit bevestigt dat een dagelijks eitje geen kwaad doet. Goed nieuws voor allen met een verhoogde cholesterol
  :-) Ben bezig je tomatensoep met balletjes en paprika te maken. Laat je nog wel weten hoe die smaakt. Felix is echter niet verzot op paprika... grts

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Catherine
  Ik heb die groene eieren ook al eens gekregen van vrienden.De kippen die deze eieren leggen zijn van een speciale soort , hun eieren zouden inderdaad niet slecht zijn voor onze cholesterol.Ik moet je zeggen dat ik ze probeerde maar dat ze weinig smaak hadden.Geef mij liever af en toe een goed echt ei van bij de boer met veel smaak.
  Dus proberen maar , er is niets mis met die groene eieren.
  Groetjes Nicole

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram