De koelkast inspireerde... Venkel-wortelsoep

Ik trok donderdagmiddag mijn koelkast open om te zien wat ik zou eten en besefte dat het misschien wel tijd was om een paar boodschappen te gaan doen! Maar daar had ik geen zin! Dan maar met het weinige dat ik in huis had iets smakelijks en buikvullends proberen te toveren ;-) En ja hoor het lukte behoorlijk goed!

Ingredienten: 

  • 1 venkelknol 
  • 1 ajuin 
  • 2 wortels 
  • 1,5 l kippenbouillon 
  • Een beetje room
  • Een beetje olijfolie en wat boter 


Recept: 

  • Snijd alle groenten klein. 
  • Stoof de ajuin aan in olijfolie en boter. 
  • Voeg de stukjes venkel en wortel toe. 
  • Voeg na enkele minuutjes de bouillon toe en laat alles gaar koken. 
  • Mix tot een gladde soep. 
  • Voeg de room toe. 
  • Kruid eventueel nog bij met peper en zout (naar eigen smaak natuurlijk) 


Normaal maak ik soep voor 2 dagen, maar deze keer aten we ze volledig op... Nieuwe soep dus...


Reacties

  1. heb deze soep vanavond gemaakt, helemaal volgens het recept, ze is super lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Ben blij dat het gesmaakt heeft!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram