Verse bolognesesaus

Zoals ik reeds in augustus heb verteld, maak ik of wel bolognesesaus met onder andere een pot tomatensaus of wel ga ik voor de volledige verse versie ervan! Dat hangt eigenlijk een beetje af van de tijd die ik heb...

Woensdagnamiddag was er wel wat tijd en vooral goesting om die lekkere geur en smaak weer in huis te hebben. En met alle benodigdheden in huis was het een makkie ;-)

Ik weet niet of je het je nog herinnert, maar vorige zomer heb ik ook de tip meegegeven om massaal lekkere (en goedkope) Belgische tomaten in je diepvries op te slaan... Deze komen uiteraard goed van pas in hartje winter.

Ingrediënten:

  • 2 ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kg tomaten
  • 2 blikken stukjes tomaat met basilicum (te vinden in Delhaize, Carrefour, zelfs Aldi)
  • 1 klein bakje spekreepjes
  • 2 soeplepels bruine suiker
  • 1 soeplepel bruschetta-kruiden van Oil&Vinegar (hiervoor kun je ook provencaalse kruiden gebruiken)
  • Olijfolie


Recept:

  • Snijd de ajuinen in kleine stukjes, evenals de paprika.
  • Snipper de knoflook fijn.
  • Verdeel de tomaten in 4.
  • Doe een goede geut olijfolie in je kookpot en voeg de stukjes ajuin toe. Laat kort aanbakken en doe er de stukjes paprika bij. Als deze wat glazig zijn, mag je de look toevoegen. (Let op, want dit verbrandt redelijk snel)
  • Voeg de tomaten toe (vers + blik), de spekreepjes, de bruine suiker en de kruiden.
  • Verlaag je vuur en laat het geheel een halfuur pruttelen onder deksel.
  • Als alles gaar is en de smaken in elkaar zijn overgelopen, mix je het geheel tot een gladde massa.


Bak een kg gehakt vlees en voeg de hoeveelheid saus toe die je zelf wil. De rest gaat gewoon de diepvries in voor een volgende keer.

Tip: Je kunt in het recept 1 lepel bruine suiker toevoegen om te beginnen. Als het geheel gemixt is, proef je en indien nodig kun je nog een 2de lepel suiker toevoegen. Philip, of zijn gevoelige maag alleszins, apprecieert deze 2de lepel suiker. Bovendien is het niet zo dat het zoet smaakt! Vergis je daar niet in! Op zo'n hoeveelheid tomaten moet je al heel wat suiker toevoegen om een echte zoete smaak te hebben!

Tip: Afhankelijk van mijn gedachten (vergeetachtig of niet), is het dus al gebeurd dat ik mijn spekblokjes meemix in het geheel ;-) Je kunt ze uiteraard ook lichtjes aanbakken en na het mixen toevoegen, hetgeen ik doe als ik bij de les ben, hihi!


Reacties

Populaire posts

Instagram