Stevia = caloriearm zoetmiddel

't Is al een tijdje dat dit product "stevia" of honingkruid de media haalt als plaatsvervanger voor suiker. Het maakte me nieuwsgierig en ben het eens gaan opzoeken  (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stevia) en heb het dit weekend op mijn boodschappenlijstje gezet en uiteraard ook meegebracht.

Wat ik absoluut niet wist, is dat het pas sinds 2010 wettelijk toegelaten werd in ons land. Frankrijk heeft in Europa de 1ste stap gezet. Coca cola heeft er in 2009 een variatie van Fanta mee op de markt gebracht. Deze heb ik nog niet geproefd en kan dus mijn ervaring hierover niet delen.

Wat ik wel kan vertellen is dat in thee en in koffie het voor mij een volwaardige smaakvervanger van suiker is. Philip die enkel thee drinkt, is het er met mij over eens. In gebak of ijs zal ik nog moeten uitproberen.
Belangrijk vind ik dat het een natuurlijk product is en, niet zoals aspartaam, meer - of misschien wel enkel - positieve kanten heeft.

Kort samengevat voor mijn huishouden:

  • Ik gebruik enkel witte suiker om ijs en gebak te maken.
  • Ik kook en gebruik bio rietsuiker voor al de rest.
  • Ik ontdek Stevia als plaatsvervangend zoetmiddel en tot nu toe smaakt het goed in thee en koffie. Ik ben zeker van plan het te gebruiken in vers gedraaid ijs en gebak.
  • Ik ben zeer benieuwd hoe in juni de aardbeien met de Stevia-poederversie zullen smaken ;-)


Steviaplant
Pure Via klontjesReacties

Populaire posts

Instagram