Kervelsoep

Om de lijn door te trekken deze maand, weer een nieuwe soep zonder aardappelen...
Deze soep brengt me terug naar mijn kindertijd en naar mijn grootmoeder. De geur en de smaak van kervelsoep vind ik een beetje nostalgie en wil dit dus ook meegeven aan mijn kids. Ik vertel hen daarbij het verhaal dat mijn oma deze soep geregeld op het vuur had staan en dat ik deze supergraag dronk! Alle beetjes helpen om hen ook verschillende smaken te laten proeven, niet ;-)
En opnieuw vind ik er niets moeilijks aan, vertrekkende van steeds dezelfde basis plus een extra groente om de smaak te bepalen!

Ingedriënten:

  • 2 ajuinen
  • 2 kleine preistaven
  • 1,5 l kippenbouillon ( vers of bouillonblokjes)
  • 0,5 l extra water
  • 1 potje diepvrieskervel van Iglo
  • Peper en zout


Recept:

  • Snijd de ajuinen in stukken en de prei in ringen en doe ze in een pot.
  • Overgiet met de kippenbouillon en laat garen.
  • Voeg 2 minuutjes voor het einde van de kooktijd de diepgevroren kervel toe.
  • Mix alles tot een gladde soep en voeg eventueel nog wat water toe om de gewenste dikte te bekomen.
  • Voeg nog peper en zout toe naar eigen smaak.


Tip:
Je kunt de kervel ook na het mixen toevoegen, dan voel je de textuur van de groenten nog. Ik doe dat niet, omdat de kids, ja idd ;-), die "vellekes in hun mond" niet aangenaam vinden.


Reacties

Populaire posts

Instagram