Januari = soepmaand (preisoep)

Wij zijn een "soepetersgezin" ;-) Maar tijdens de maand januari gaat er effectief geen dag voorbij of we eten soep om ons lichaam weer wat op positieven te laten komen na de feestdagen. Soep (zonder vetstof en  aardappelen weliswaar) is een van de gemakkelijkste manieren om de overtollige kilo's kwijt te raken en je lichaam te zuiveren. Bovendien draagt het bij aan de dagelijkse dosis groenten die een mensenlichaam nodig heeft.

Ook onze kids zijn soepdrinkers! Gelukkig maar, want anders zouden ze niet veel groentjes binnenkrijgen (alleszins niet de ideale dagelijkse dosis). Behalve in soep en in stoemp zijn ze geen fan (nog niet) van groenten eten. Nu, ik sus mijn gedachten met het feit dat ze steeds weer alle groentjes moeten proeven en er ooit een dag zal komen dat ze wel aparte groenten zullen eten.

Soep dus...

Ik maak de onderverdeling tussen soep met en soep zonder aardappelen.
Mij preisoep is de topper van alle groene soepen ZONDER patatten.

Ingrediënten:

  • 2 grote ajuinen
  • 2 of 3 preistengels
  • 1.5 l kippenbouillon (vers of met blokjes) Het kan zijn dat je water moet toevoegen bij het mixen als je vindt dat de soep te dik is. 


Recept:

  • Snij de groenten in stukjes.
  • Doe ze in een grote kookpot en overgiet met de bouillon. Ik maak mij het leven gemakkelijk en voeg gewoon water toe met 2 of 3 bouillonblokjes.
  • Laat koken tot alles gaar is.
  • Mix alles tot een gladde soep.


Zoals ik al schreef, kan het zijn dat je water moet toevoegen omdat je de soep niet glad genoeg vindt. Dan kan het zijn dat je met 2 bouillonblokjes niet genoeg had en dus een 3de moet toevoegen.

Met deze hoeveelheid komen wij in feite een dag toe. Als je voor je maaltijd een grote kop soep drinkt, eet je minder en neem je minder calorieën op. Het zal je wel opgevallen zijn dat ik geen vetstof gebruik om alles eerst aan te stoven... Dus ook lichaamvriendelijk.


Reacties

Populaire posts

Instagram