Tapenade van zwarte olijven

Deze tapenade vond ikzelf een schot in de roos toen ik het voor de eerste maal proefde! Uiteraard moet je van olijven en de zuiderse smaken houden. Ik was er zo van overtuigd dat Philip het wel zou appreciëren... Ik heb me dus grandioos vergist! Gelukkig waren mijn gasten er gisteren wel voor te vinden.
Een potje tapenade, wat grisini er bij... Laat de maaltijd en fijne tijd maar beginnen!

Ingrediënten:

  • Zwarte olijven (in blik en ontpit)
  • Een kleine handvol geroosterde amandalen (schilfers, zo te koop in de winkel)
  • Olijfolie
  • Honing
  • Peper en zout


Recept:

  • Leg de amandelschilfers in een ovenschaal en plaats ze onder een hele grill tot ze verkleuren of bak ze kort aan in een anti-kleefpan (opnieuw tot ze licht verkleuren)
  • Doe de olijven, de amandelen, wat olijfolie en wat honing in de blender, voeg een beetje peper en zout toe en mixen maar...
  • Proef en voeg toe wat je vindt dat er tekort in zit.


Het is inderdaad een zoetere tapenade door de honing, maar dat vind ik juist zo apart er aan! Dit is zo'n gerechtje waarbij je echt moet koken op je gevoel. Proeven, toevoegen, nogmaals proeven...

Wij dronken er een Prosecco bij "CONEGLIANO VALDOBBIADENE 2010"
Ooit had ik ergens gelezen dat deze Prosecco uit de Lidl wel kon bekoren... En ik nam de proef op de som en haalde er een fles van in huis. Mama en ik offerden ons op als proefkonijn en vonden hem inderdaad wel iets hebben. Mijn gasten gisteren wisten mij te volgen in mijn oordeel.

 

Reacties

Populaire posts

Instagram