Wafels

De school is weer begonnen... Mama en kids gaan dus weer fulltime werken! Ik moet zeggen dat het serieus wennen is aan dat idee en dat ritme. Ik voel me eigenlijk nog in vakantiestemming ;-) Het is deze laatste week ook zo druk geweest, dat ik amper de tijd heb om culinair bezig te zijn, alhoewel... Wordt vervolgd!

Ik weet niet eens hoe het idee in mij opkwam om wafels te bakken, maar daar stond ik dan, vrijdagavond, totaal uitgeput van die 100% concentratie in de klas, met mijn grote kom wafelbeslag! Ik moest aan mijn eigen schooltijd denken zeker? Mijn grootmoeder zorgde er steeds voor, dat er wafels in huis waren om als vieruurtje op te eten als ik thuiskwam. Daarbij kwam ook het feit dat Jacques al herhaaldelijk gevraagd had: "Mama... Wanneer bak je nu nog eens wafels?" Dus begon ik maar aan dat familierecept!

Voor ongeveer 30 middelmatige zachte wafels:

Ingrediënten:

 • 500 g boter
 • 400 g fijne suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 7 eieren
 • 500 g bloem
 • 1 kop melk


Recept:

 • Laat de boter zacht worden (ik steek de kom gewoon in de microgolfoven en laat de boter voorzichtig smelten).
 • Voeg de fijne suiker en de vanillesuiker toe en zorg voor een mooie homogene massa (Het kloppen kan toch 3 à 4 minuten duren).
 • Voeg de eieren 1 per 1 toe (eitje toevoegen, kloppen, weer eitje toevoegen, kloppen...).
 • Meng de bloem erdoor.
 • Doe er een kopje melk bij en roer goed door.
 • Zet deze gladde massa in de koelkast terwijl je alles opruimt, je ijzer uithaalt en heet laat worden.
 • Het bakken mag nu beginnen ;-)

Reacties

Populaire posts

Instagram