Pannenkoekenweer ;-)

Soms kun je dat hebben, niet? Het zonnetje straalt en je denkt: "Dit is een perfect weertje om een barbecue te doen".

Ewwel... Ik had dat gisteren ook, maar met de tegenhanger dan!
We moesten in Oostende zijn voor een paar boodschappen en werden alle 4 druipnat, omdat we zonder paraplu en regenjas terug naar de auto zijn gespurt - nooit gedacht dat het zo zou gieten!
En in de auto op weg naar huis kreeg ik opeens die fantastische flits van zin in pannenkoeken... Ideaal weertje om pannenkoeken te bakken met daarbij de zekerheid dat ik alle ingrediënten in huis had!

Ik volg steevast het recept dat je kunt vinden op de verpakking van Imperial-bloem. Ik doe er gewoon wat minder melk bij en maak anderhalve portie klaar voor ons 4 (de 3 of 4 pannenkoeken die overblijven zijn ideaal als extraatje voor het ontbijt 's anderendaags).

Ik probeer ze dan zo flinterdun mogelijk te bakken en moet zeggen dat door de jaren heen, lukt me dat vrij aardig tot groot genoegen van Philip.

De pot choco, de pot siroop, de boter en de pannenkoekensuiker stonden te blinken op tafel om uitgestreken en opgesmuld te worden!

Soms heb ik van die geniale flitsen... al zeg ik het zelf ;-)

Reacties

  1. Pannenkoeken à volonté! Geen enkele tearoom die dat op zijn kaart heeft staan...!

    Regenweer kan soms toch zijn voordelen hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram