Mascarpone-ijs

Wat een fijne avond gisteren met onze lieve vrienden uit Bredene. Het was een tijdje geleden dat we elkaar nog gezien en gesproken hadden, maar dat doet er niet toe... Als we samenkomen weten we op voorhand dat het de gezelligheid zelve wordt ;-)

Aangezien onze vriendin een zwak heeft voor Italië, dacht ik in de voormiddag er ineens aan dat ik misschien toch wel zou proberen mascarpone-ijs te maken (om er dan later die avond rode vruchten bij te serveren).

In de Libelle-Lekker had ik een simpel receptje gelezen en in geen tijd stond mijn beslag klaar... Man, man, man... ik denk dat ik de hele pot wel kon uit eten...

Ingrediënten:

Voor ongeveer 8 bolletjes ijs:

  • 4 eierdooirs
  • 90 g ultrafijne suiker ( type S2)
  • 250 ml volle melk
  • 250 g mascarpone


Recept:

  • Meng de eierdooiers met de suiker tot het een "lint" vormt (Zie recept vanille-ijs).
  • Breng de melk aan de kook.
  • Als de melk het kookpunt bereikt heeft, giet deze dan over het eier-suikermengsel.
  • Roer goed met een garde om klonters te voorkomen.
  • Giet het geheel terug over in je kookpot en "vaneer" enkele minuten. (Vaneren is met een houten lepel in het beslag roeren en op gematigd vuur alles laten binden. Zie recept vanille-ijs). 
  • Laat afkoelen.
  • Meng de mascarpone er door.
  • Giet alles over in je ijsmachine en laat maar draaien...

Reacties

  1. Gelukkig was er nog genoeg over voor "twee" rondjes dessert! Inderdaad heerlijk... 'k Was weer fier op mijn vrouwke!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram