Bolognesesaus - snelle versie

Pasta kunnen wij elke dag eten... Ik en de kinderen in elke vorm, Philip heeft het liefst cappellini. Het zijn dan ook meestal deze die we in voorraad hebben.

Als ik de tijd heb om zelf mijn pasta en mijn tomatensaus te maken, doe ik dat zeker en vast! Niets zo lekker als versgedraaide pasta ;-). De geur van de verse tomaatjes hangt dan ook in het hele huis en ik voel me dan precies in een zuiders land. Zalig!

Helaas heb ik die tijd niet altijd en dan gaan we steevast voor hetzelfde basisrecept aangevuld met de groentjes die er op dat moment in de koelkast liggen.

Ingrediënten:

 • olijfolie
 • bakboter
 • 1 ajuin
 • gemengd gehakt (meestal 1 kg - ik vind dat een ideaal gewicht om een goede verhouding te hebben)
 • een klein blikje tomatenpuree
 • een pot spaghettisaus (uit de Aldi-winkel - zie foto)
 • een flinke geut ketchup
 • een beetje bruine suiker
 • basilicum

Afhankelijk van mijn koelkastaanbod, gaan er steeds 1 of meer van de volgende benodigdheden mee de kookpot in: courgetteblokjes, kleine groene selderblokjes, champignons, tomatenblokjes (deze houd ik meestal voor het laatste, om het bord af te werken)

Recept:

 • Snipper je ajuin en fruit hem in wat olijfolie en bakboter.
 • Voeg eventueel de andere kleingesneden groentjes toe, maar laat deze niet te lang aanbakken, want ze zullen tijd genoeg hebben om te garen.
 • Voeg het gemengd gehakt toe.
 • Als alles gebakken is, voeg je tomatenpuree, -saus en ketchup toe. 
 • Op het einde strooi ik er wat bruine suiker over (dit doe ik, anders heb ik last van mijn maag en worteltjes in de saus heb ik niet graag;-)).
 • Alles nog even laten sudderen en klaar is kees. 
 • Werk je bord af met geraspte kaas, wat verse tomatenblokjes en een blaadje basilicum.

De avond dat we terugkwamen van vakantie, vroeg iedereen om deze pasta klaar te maken. In deze omstandigheden heb ik steeds een pakje gehakt in de diepvriezer, want ik wist precies wat ik zou moeten klaarmaken bij onze terugkomst!
Ook als we kleine logés hebben, wordt er steeds weer deze versie van tomatensaus gevraagd, hetzij voor de cappellini, hetzij voor een lasagna... Het is telkens weer smullen!

Reacties

Populaire posts

Instagram