Omelet - spekjes, mozzarella, curry

De koelkast opentrekken, eens alles snel overzien en beslissen welke kleine hap ik zal klaarmaken vind ik een van de fijnste manieren van koken. Dit geldde ook voor dit gerechtje.
De kinderen waren buitenshuis spelen, Philip had in de voormiddag thuis gewerkt en had in de namiddag een afspraak op verplaatsing en ik was bezig met 101 dingen tegelijk ;-)

In feite was ik eerst van plan een quiche te maken, maar kwam tot de ontdekking dat ik maar 2 eieren meer had en dus te weinig voor mijn eerste idee. Het werd een omelet met dezelfde benodigdheden...

Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • een beetje room
  • spekblokjes (natuur)
  • preiringen, zeer fijn gesneden
  • mozzarellabolletjes (of grote bol in stukjes van 2cmx2cm)
  • currypoeder
  • peper
  • bieslook
  • bakboter


Recept:
  • Klop de 2 eieren luchtig met wat room en voeg wat peper toe. Zet apart.
  • Snij de prei in zeer fijne ringen.
  • Stoof de prei aan in wat boter.
  • Voeg de spekjes toe en laat meebakken.
  • Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en voeg toe in de pan. Laat lichtjes smelten.
  • Overgiet alles met het ei-roommengsel.
  • Kruid met currypoeder.
  • Laat alles op een gemiddeld vuur garen.
  • Overstrooi met wat bieslook.
De curry geeft een zeer aparte maar aangename verrassende smaak aan dit simpele gerecht. Een beetje bijkruiden kan een wereld van verschil geven ;-)


Reacties

Populaire posts

Instagram