Mijn versie van scampi diabolique

Vandaag dag 3 en nog steeds vol goesting om vol te houden...
Ons ontbijt varieerde niet van dat van gisteren, maar deze voormiddag hebben we de kersen en druiven ingeruild voor versgeplukte peren die mijn schoonvader van bij de boer meebracht. Voor mij zijn ze een beetje hard, maar Philip vindt ze geweldig zo. Lang zullen ze dus niet leven, alhoewel ik geneigd ben er perenconfituur van te maken... Ben er nog niet uit!

Deze middag hebben we meloen gegeten met wat Prosciutto di Parma. De meloen was op z'n best, perfect op tijd om op te smullen! En wonder boven wonder konden we onder een stralende blauwe hemel op ons terras van onze lunch genieten.

Vanavond, weeral buiten op ons terras, waren de duivelse scampi's aan de beurt. Heb dat receptje van mijn mama gekregen, maar gezien het feit we geen brood, rijst noch pasta eten, moest ik er iets aan toevoegen om onze maag toch wat te vullen en kwam bij het volgende terecht:
 • Een ajuin, lookteentje en een sjalot fijn snijden en in olijfolie lichtjes glazig bakken.
 • Het wit van een preistaaf heel fijn snijden en er aan toevoegen ( mijn eigen toevoegsel) en mee laten garen.
 • Kruid met gemengde peper en fleur de sel (of gewoon zout).
 • Blus met een flinke geut witte wijn (maar bij gebrek aan deze heb ik rosé gebruikt vandaag).
 • Rijkelijk curry- en paprikapoeder toevoegen naar smaak (begin met een beetje, je kunt altijd toevoegen).
 • Voeg ongeveer 2 à 3 soeplepels ketchup toe en laat het geheel op zacht vuurtje wat sudderen ( 5 minuutjes ongeveer).
 • Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes (1x1cm).
 • Hak de bieslook (of peterselie) fijn.
 • Pel de scampi's, ontdoe ze van het darmkanaal en bak ze kort in olijfolie (eventueel met een klontje boter). Voeg ze vervolgens toe aan de saus.
 • Net voor het opdienen, giet je een geut room bij de saus (roeren), voeg je de tomatenblokjes toe en strooi je de bieslook over het geheel. Het gaarproces moet nu stoppen uiteraard!
De kinderen hebben hun broodsoldaatjes in de saus gedept en dit samen met de scampi's met veel smaak opgegeten. Philip en ik konden de pan wel uitlikken (al zeg ik het zelf;-))

Dank je mama!

Moest je dit receptje proberen, laat dan weten of het gesmaakt heeft of niet en wie weet heb jij er ook wel een eigen touch aan gegeven.

Reacties

 1. De flits van de camera heeft de kleuren duidelijk wat afgebleekt. Ik kan bevestigen dat het sausje weldegelijk "duivels" rood kleurde... (Ik had de pan gerust in mijn eentje kunnen opeten... heel lekker!)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram