Mijn courgettecrumble

De "courgette-tijd" is weer aangebroken in mijn moestuin! Door de jaren heen ben ik dus op zoek gegaan naar verschillende recepten om deze te verwerken. Behalve de welgekende soep en de gevulde versie met tomaten en gehakt, probeerde ik ooit een crumble... en ik moet zeggen... het was wel verrassend lekker!

Ingrediënten:


  • Courgette in blokjes van 2cm x 2cm
  • Champignons in kwartjes of schijfjes
  • Ajuin en sjalot fijn gesnipperd
  • Een kruidennootje van Maggi - look & peterselie (of bij gebrek aan, wat verse look en peterselie)
  • Bakboter en olijfolie
  • Eventueel wat tomatenblokjes of aubergine


  • 100 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 100 fijn geraspte parmezaanse kaas - zo te koop trouwens (de verhouding is 1:1:1. Als je er meer moet maken, want je hebt een grote hoeveelheid groentjes, is dat dus simpel om te rekenen)
  • Een handvol pijnboompitten


Recept:


  • Maak eerst je crumble. Doe de bloem, boter en kaas in een kom en kneed tot alles goed gemengd is en je "kruimels" krijgt. Bak de pijnboompitten kort en voeg ze toe. Zet in de koelkast.
  • Snijd je groentjes en bak ze lichtjes in wat boter en olijfolie ( ik gebruik de twee samen). Kruid met peper en zout en voeg het kruidennootje toe. Het moet niet te lang bakken, daar het geheel nog in de oven gaat! Zorg dat alles genoeg gekruid is! Dus proef goed alvorens in de oven te zetten.
  • Giet alles over in een ovenschaal en bedek het geheel met je crumble. Laat ongeveer een 40 minuten in de oven bakken op 180°. Als je ziet dat de crumble verkleurd, mag je er aan denken de hete schotel er uit te halen!


Ik maak deze crumble heel dikwijls als we en barbecue organiseren. Het is totaal iets anders en wel lekker!

Reacties

Populaire posts

Instagram