Het perfecte plaatje!

Wat hebben we lekker gegeten! Op voorhand had ik me voorgenomen iets anders te eten dan vorige keer en het was zelfs geen moeite om iedereen aan tafel te overtuigen van iets anders te bestellen.

Een heerlijke coupe champagne zette de culinaire avond perfect in!
Vervolgens kozen we allen voor een menu aan 28 euro - veel voordeliger - met een voor- en hoofdgerecht en dessert vrij te kiezen in de kaart.
Als voorgerecht aten we een vissoep, kikkerbilletjes met een overheerlijke look-peterseliesausje, escargots en fantastisch gebakken coquilles met wat traaggegaard witloof! Het water komt me zelfs op dit vroege uur van de dag weer in de mond.
Als hoofdgerecht at ik een mille feuille van rouget en aubergine en Philip en mijn ouders een zeer sappige cuisse de canard à l'orange.
Mijn ouders dronken daar een kleine fles rode wijn bij, een Côtes de Provence 2009 van het wijnkasteel Minuty in Gassin. Een plaatselijk wijntje dat hier zeker vermeld moeten worden (zo lekker dat we later vandaag tot naar dat kasteel zullen rijden om er wat wij te kopen om mee naar huis te nemen).

De kinderen aten een stukje vis met frietjes en smulden praktisch hun hele bord leeg.

Het nagerecht varieerde tussen een coupe vanille (Philip eet praktisch nooit iets anders om af te sluiten), een chocomousse met een lichte sinaasappelsmaak en mama en ik verkozen een tiramisu à la chataîgne. Licht en lekker!

Ik denk dat we nog dikwijls met zalige gevoelens zullen terugdenken aan gisterenavond en dat het verlangen om er weer te gaan eten volgende keer weer even groot zal zijn!

Reacties

  1. Maar iedereen die zijn dessert niet opkrijgt, schuift het sowieso door naar mij... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad,het perfecte plaatje heb er al dikwijls aan terug gedacht,met alle zichten,geuren en smaken van die heerlijke avond.Bij het opdienen van het voorgerecht,ik had dus voor die escargots gekozen... en heel eventjes dacht ik aan julia roberts in pretty women ! ze waren trouwens overheerlijk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Instagram