Een snelle hap: mosselen

We zijn hier thuis druk bezig met van alles en nog wat... Onze gezamenlijke vakantie zit er bijna op en er staat nog zoveel op onze to do-lijst! Dus moet ik ook de culinaire kant aanpassen aan het ritme en ervoor zorgen dat het niet louter fast food is...

Gisteren - 21 juli - hebben we 's middags mosselen gegeten. En ik moet zeggen ze waren echt zeer lekker! Het is een maaltijd die snel klaar is en ons altijd smaakt. Philip haalde in de Nieuwpoortse mosselcentrale 4kg Imperials (2de grootste maat) en op een half uur tijd stond de dampende pot op tafel (over een snelle hap gesproken). Met wat zelfgemaakte mayonaise en enkele verse voorgebakken frietjes uit de Delhaize (deze doen meer dan perfect dienst als ik zelf niet de tijd heb om verse frieten te maken ) gingen de beestjes snel naar binnen. Normaal gezien eten de kinderen ook flink mee, maar gisteren smaakten de gele stokjes precies toch beter. We bleven dus met heel wat mosselen zitten...
Maar geen nood (juist tof in feite), want zo kon ik ze 's avonds klaarmaken op een manier die ik  - jaren geleden - voor het eerst proefde bij mijn tante Lisette en oom Gerard in Canada. Zij runden destijds ginder een vakantiedomein, waar mijn tante het huishouden en de keuken voor haar rekening nam en dit op een voortreffelijke manier deed. Geregeld maakte ze mosselen voor haar gasten klaar en als er overbleven, presenteerde ze die als voorgerechtje met wat boter, look en peterselie (in de oven klaargemaakt). Heerlijk! En dus deed ik gisterenavond hetzelfde en werden de 20 overgebleven exemplaren een kleine tapa voor mij en Philip.

We deden onze nationale feestdag dus alle eer aan door typisch Belgisch te eten!
Kleine anekdote... Toen we 4 jaar geleden met de hele familie in Venasque verbleven, aten we ook moules-frites op 21/07. Sindsdien ben ik dat blijven doen en is er misschien een kleine traditie geboren ten huize Debaere-Tossens ;-)


Reacties

Populaire posts

Instagram